• Aksel Lian
  • -
  • No tags

!Er du blandt de som har fått sin wordpress side hacket?

Det er ikke første gang, og det vil ikke være siste gang!

WordPress er en fantastisk løsning til de som vil redigere sine egne sider og samtidig ha en visiuel fin webside som har en haug med tilleggsfunskjoner. Det er dessverre slik at disse funskjoner og modulene fører med seg sikkerhetshull som hackere gjerne utnytter. 

Det er idag over 800millioner plugins for wordpress og selv om mange av disse er sikre, er det langt ifra alle. Hackere har i den senere tid fått svært gode samlinger av data til å kunne bryte sikkerheten i wordpress.

Med dette kan man trygt si at wordpress som ikke er oppdatert og godt vedlikeholdt er en lett offer for hackere.

wordpress hack

 

Hva kan konsekvensen av et hacke angrep mot wordpress være?

I det mildste vil alle din data inkludert passord og innholdt kunne brukes til å lage duplikat av din webside. I verste fall kan hele siden slettes, og om du ikke har en solid backup av sql og dine data, vil din side være fortapt.

Husk backup

Det er aldri en dårlig ide å ta backup av websidens filer, dette bør gjøres hver 6. måned og helst hvert 3. måned. De fleste webbyråer tilbyr slike avtaler og det kan lønne seg i lengden da webdesign og utvikling kan være en dyr prosess.

Hacket nettsider – WordPress – Rutiner juli 17th, 2018 Aksel Lian

avatar

En selvstendig webutvikler med en bred variasjon av kunnskaper herunder SEO, CMS, Webfotografi, Webutvikling inkl. kodespråk..0