Wix websider – Fordeler og ulemper

Wix websider – Fordeler og ulemper

Wix websider – Fordeler og ulemper

Som webutvikler får man ofte morsomme spørsmål der man ikke prøver å le og holde seg profesjonell. De fleste som kan web og har holdt på i noen år, vil kunne trygt si at du bør holde deg unna Wix websider.
Selv om Wix er for mange som ikke kan webkoding en utrolig fristende, kan man trygt si at man virkelig sløser både sin egen tid og andres.
Før vi kommer til fordeler og ulemper med Wix, er det verdt å nevne at med erfaring og nok tidsbruk kan alt snus til noe positivt.

Først vil jeg kort fortelle hva Wix er og hvorfor jeg selv mener det er en bortkastet tidsinvestering og penger for den saks skyld.
Wix startet sin virksomhet allerede i 2006 og hele ideen var å lage en løsning der alle kunne lage sine egne sider akkurat som Geocity i 90 tallet prøvde seg på.
wix-websider
Igjen ser vi at med nok penger og reklamer, kan man få hva som helst til å gå rundt.
Wix lar deg lage din egen side og tilbyr ganske så mange tillegsfunksjoner som er ferdig programmert. Med mye kritt for bruk av Java og Adobe flash i sin tid, klarte dem i de siste årene å konvertere til en mer HMTL5 og CSS3 vennlig løsning.
For x antall kroner månedlig kan du ganske så enkelt sette opp en side som du selv vil synes ser utmerket ut, men som allerede er utdatert i manges øyne.
Løsningen byr på Https også kalt SSL kryptering, noe som løser mange skremmevarsler på innloggingsider der passord sendes.
Til gjengjeld fører dette til at sidene mister mye responstid og legger til noen sekunder på sidevisninger for brukere.

treig-webside

Basert på singel side

Wix løsningen er hovedsakelig en singelsideløsning, der alt av innhold lastes på hovedsiden og siden deles opp via paginations(deler).
Dette fører ofte til flere problemer, spesielt på mobile enheter, da en stylesheet(css3 sideatributer) skal styre alt og skal fungere på første forsøk.
Singel side løsninger kan være utrolig stilige hvis dette gjøres riktig, da bilder, scripter og funksjoner kan brukes av hele siden. Eksempel på dette kan være kalender med php funksjon som henter inn bilder og tekst fra server og man slipper å laste inn sider på nytt.

Hvordan ser webutviklere og søkemotorer Wix?

Du ber en meget dyktig snekker om å bygge et hus. Planene er tegnet av en meget dyktig arkitekt og tomtet ligger nær en motorvei med mye trafikk i en fin skogsområde, slik at flest mulig kan se mesterverket når den er ferdig.
Ved å bruke Wix setter du en blindfold foran øynene på snekkeren, du river alle arkitetsidene bortsett fra den første og du farger huset grønnt i samsvar med trærne rundt huset.
La en setning virkelig synke inn: Med en Wix side vil siden ALDRI komme på første plass. Siden man aldri skal si aldri, kan vi legge til: hvis du ikke bruker en meget erfaren utvikler og tvinger han\henne til å bruke Wix.

Wix synlighet for Google

Wix synlighet for Google

Hvorfor kan man ikke komme på første plass på søk?

Wix tilbyr deg en hav av muligheter, men en utrolig begrenset mulighet til å legge til HTML, CSS OG PHP koder.
I SEO (søkoptimalising) er kommunikasjon med crawlere fra søkemotorer det absolutt viktigste for å få en god plassering.
Desto bedre søkemotorer forstår din side, jo bedre plassering kan du få, ganske så enkelt.
Google for eksempel er som en turist som prøver å finne fram til en adresse og når den spør din side om informasjon, får den enten ingenting eller meget lite, slik at den må finne veien selv.

Fordeler og ulemper med Wix

Igjen så ønsker jeg å presisere at Wix sider kan gjøres ganske så bra med gode utviklere og SEO analyster, selv om det vil være ganske så tungvingt er det altså mulig.
Fordeler med Wix:
Meget lett å lage hjemmesider med
Stort design template\tema utvalg
Mange tillegsfunksjoner som kontaktformer, prisskjema osv.
Raskt å lage sider med
Billig i forhold til webdesign bedrifter
Du har full kontroll over publiseringer
Bruker SSL kryptering
Tilbyr nettbutikk løsning
Premiumtjenester gir deg mulighet til å lage tusenvis av sider.


 

Ulemper med Wix:
Meget treig for brukere\besøkende
Begrenset SEO (Søkoptimalisering) funksjoner
Begrenset mulighet til å legge til egne koder, gjelder javascript, ajax, php, html5 og css3
Du får det du ser og kan ikke endre på ferdig lagede moduler
Reklamer på gratis publiseringer
Meget begrenset integrasjon med andre løsninger
Ingen mulighet til å eksportere innhold

 

This post is also available in: Wix websider - Fordeler og ulemperEnglish