5 Egenskaper en webmaster burde ha

5 Egenskaper en webmaster burde ha

5 Egenskaper en webmaster burde ha

Drift av en nettside kan være krevende, noe som betyr at en god webmaster må ha mer enn bare teknisk forståelse. Heldigvis finnes det en rekke gode verktøy som kan gjøre jobben enklere, samt noen gode egenskaper det kan være lurt å ha. I denne artikkelen skal vi se nærmere på fem ulike egenskaper vi anser som viktige å finne i en god webmaster. 

Før vi går nærmere gjennom diss egenskapene, må vi få oppklart hva en webmaster egentlig er for noe. I praksis er en webmaster administratoren bak en nettside. Dersom du benytter WordPress, cPanel eller lignende CMS løsninger, vil dette bety at du selv har tatt på deg webmaster hatten. Men selv om tittelen webmaster kan høres teknisk ut, trenger det heldigvis ikke være så vanskelig. 

I dag finnes det nemlig en rekke gode verktøy som gjør at du enkelt kan lansere din egen nettside ved hjelp av en nettsidebygger. Da er det kun CMS systemet, altså det systemet du bruker til publisering og redigering, som vil kreve noe teknisk kunnskap. Nå som det er avklart, la oss hoppe inn i fem egenskaper vi anser som viktige for en suksessfull webmaster. 

Våre beste tips til deg som webmaster

Det er nemlig slik at en webmaster bør inneha mer enn bare tekniske ferdigheter for å gjøre en god jobb. Derfor har vi trukket frem noen av de viktigste ‘ikke-tekniske’ egenskapene som gjør rollen som webmaster enklere. Denne listen er på ingen måte utømmelig, men vil gi et godt bilde av hva man bør fokusere på. 

1. Webmaster trenger gode ‘people skills’

Selv om rollen som webmaster kan være ensomt arbeid til tider, krever det faktisk at man omgås mennesker på nett. Du vil blant annet måtte håndtere kundestøtte for brukerne dine, være i kontakt med teknisk avdeling hos dine underleverandører og lignende. Dersom du driver en nettbutikk, vil du i tillegg måtte kommunisere med kunder på en hyggelig, servicevennlig og ikke minst rask måte. Dette vil bidra til å styrke opplevelsen kundene dine har, noe som igjen vil gi et bedre omdømme for nettsiden din. 

2. Gode research ferdigheter 

Som webmaster vil du fort bli verdensmester i Google. Det handler nemlig om å raskest mulig finne en løsning på de problemene som dukker opp, slik at nettsiden fungerer som den skal. Her vil det være viktig å ha gode kilder til informasjon og da kan en nettside som nettsidelab.no være et godt utgangspunkt. 

Hos Nettlageren vil du finne en rekke nyttige artikler, tips til effektivisering av nettsidene dine, ulike anmeldelser og mye mer knyttet til det å drive en nettside. Alle nettsider er unike, så her gjelder det å finne kilder som tilbyr bred informasjon som enkelt kan tilpasses ulike problemstillinger. Noen problemstillinger en webmaster kan ende opp med å søke etter løsninger på er:

  • Løse tekniske problemer med nettsiden
  • Sette opp ulike kampanjer på nettsiden din
  • Sørge for at nettsiden er oppdatert i henhold til nye trender
  • Effektiv content management
  • SEO optimalisering av nettsiden

 

3. En god webmaster må være tålmodig

Selv om du kan slenge sammen en nettside på noen få timer, vil rollen som webmaster gjerne kreve tålmodighet. Gode nettsider tar gjerne tid å utvikle, så her gjelder det å smøre seg med tilstrekkelig tålmodighet. Dette handler om at en nettside inkluderer langt mer enn bare å lage selve utseende i en nettsidebygger. Du må også lage innhold, skape en følgerskare, oppdatere innhold og vedlikeholde nettsiden. 

4. Være ydmyk i arbeidet sitt

Ingen er verdensmester i alt, og dette gjelder også for en webmaster. Vi vet hvor fristende det kan være å forsøke løse alle problemstillinger selv, men noen ganger lønner det seg faktisk å la andre hjelpe til. Derfor gjelder det å være ydmyk nok til å se når man trenger bistand fra noen med annen kompetanse. 

5. Vedvarende i jobben 

Alle som tidligere har drevet en nettside kan bekrefte at det alltid er noe å holde på med. Nettsider på lik linje med alt annet, kan det nemlig oppstå feilmeldinger, forstyrrelser og svikt i driften. Derfor er det viktig å ha gode rutiner for feilsøking, utbedringer og ikke minst forebyggende arbeid. Dette er krevende arbeid som krever dedikasjon fra en webmaster, og ofte kan sette både ferdigheter og tålmodighet på prøve. 

Oppsummering

En god webmaster har evnen til å være teknisk anlagt, men bør også besitte en rekke andre egenskaper som er mindre teknisk. Derfor har vi gått gjennom det vi anser som fem viktige egenskaper du bør besitte dersom du skal prøve deg som webmaster. Vi har også trukket frem noen gode tips for hvor du kan finne nyttig informasjon på emner knyttet til det å drive din egen nettside. Vår liste er på ingen måte utømmelig, men vi håper den har gitt et bedre innblikk i hva som ligger bak driften av en suksessfull nettside. 

This post is also available in: 5 Egenskaper en webmaster burde haEnglish