Hva er responsiv webdesign

Reading time: 4 minutes

Hva er responsiv webdesign

Hva er responsiv webdesign

RESPONSIV WEBDESIGN OG WEBSIDER TIL SMÅ OG STORE BEDRIFTER

 

 

Hva er responsiv design?

Responsiv design vil si at websiden støtter flere typer enheter som mobiltelofoner, tabletter og minde skjemoppløsninger, siden vises skredderydd for enhetens skjerm opplysning.

hva er responsiv design

Trenger jeg egentlig responsiv webdesign?

Det vil være avhengig av hva websiden tilbyr av tjenester, hvordan layout på siden er og hva man ønsker at besøkende skal se. Mobiltelefoner og tabletter idag er mye større enn før og har prosessorer som er såpass raske at surfing er en lek.

De fleste ønsker å kunne gjøre alt de kan gjøre på en hjemmepc på mobile enheten. Hvis en webside har låst fast denne funskjunen vil brukeren bli tvunget til å se mobil versjonen av websiden og ofte gå glipp av den totale navigasjons opplevelsen og visse tjenester.

Har man en simpel side kan responsiv design være en fin løsning, men når vi ser på mer avanserte løsninger som Facebook og Bank nettsider, vil responsiv design være en mindre klok valg.

Alle våre pakker inneholder responsiv design da dette er en absolutt krav for god plassering

Du hørte riktig, her hos webskaper har vi alltid som et mål å tilby markedets beste produkter til lavest mulig pris og dermed er mobil responsivitet en selvføle. Google og andre søkemotorer har siden 2014 implementert flere og flere krav til mobilvennlighet da de ønsker en raskere web for alle.

Accelerated mobile pages (AMP)

Hva er responsiv webdesign

ACCELERATED MOBILE PAGES (AMP) – FORRASKEDE MOBILE SIDER

Vi tilbyr fra og med januar 2016 AMP løsning som du kanskje allerede har hørt om. Dette er mobilvennlighet tatt til nye høyder der sidelastninger kan være ned mot 0.06 sekunder! Vår løsning er basert på WordPress CMS platformen og med AMP vil du oppnå ca 1-5 plasseringer bedre enn du ellers ville uten AMP.

For å fordype litt mer er AMP en ekstra versjon av samme side. Her er det mange regler som må godkjennes som bl.a. ikke bruke mange typer scripts, begretset HTML5 koding for å bli godkjent av Google.

Resultatet er en ultrarask og veldig mobilvennlig side som er tynnet ned til kun de mest nødvendige elementene. Det er da mulighet til å tilby link til orginalversjonen om besøkende skulle ønske alle funksjoner.

VANGLIGE SPØRSMÅL – WEBDESIGN OG UTVIKLING

Hva er domene?

Domene er selve nettadressen til en side. Dette trenger du for å ha en hjemmeside. eksempel webside.no

Kan jeg lage nettside selv?

De fleste domene registrarene tilbyr nettsidebygger. Med dette kan du selv lage en enkel side, men ulempen er at du ikke får mulighet til å flytte siden etterpå. Vi anbefaler å lære litt om WordPress.

Hva er best, lage ny side eller videreutvikle?

En domene og nettside er noe som aldri blir helt ferdig. Det er lurest alltid å videreutvikle og heller omorganisere data som er tilgjengelig og bygge på.

Hvor lang tid tar det å lage en hjemmeside?

I snitt tar det 2 uker å bygge en side fra bunn, dersom tekst og bilder er klare.

Hva er driftsavtale for hjemmeside?

Med en driftsavtale, sørger webleverandør for at din side er online, oppdateres med sikkerhetsoppdatering, tar backup og at det er support tilgjengelig.

Trenger jeg HTTPS på min side?

Du bør absolutt ha SSL sertifikat på din side. Dette ble standarisert i 2018-2019 og de fleste registrarer tilby dette gratis.

Hvorfor velge Webskaper?

Vi tilbyr muligens Norges beste webtjenester og vårt SEO forståelse og kunnskap er noe både små og store kunder får mye nytte av.

Jeg har begrenset budsjett, hva kan jeg gjøre?

Kvalitetsinnhold er et av de viktigste faktorene for en side. Detaljer er hva som får siden synlig. Ved å gjøre klar innhold selv, kan du spare tusener ved utviklingen, og det blir lettere for oss å gjøre klar en oversiktlig nettside.

Hvor kan jeg finne bilder til min nettside?

Det er mange sider som tilbyr fri lisensbilder som du kan bruke, noen av disse: Pixabay, wikimedia og Pexels.

Flere valg, og du velger hvilken webløsning du vil ha

Mange websider tilbyr en link nederst på siden der du kan velge å se fullversjonen av websiden med et klikk, dette tilbyr vi også våre kunder.

Har du flere spørsmål om responsiv design kan du ta kontakt med oss og vi svarer gjerne dine spørsmål.

Hva er responsiv webdesign januar 8th, 2020 Aksel Lian

This post is also available in: enEnglish