Hva er WordPress

Reading time: 3 minutes

Hva er WordPress

Hva er WordPress

WordPress er en publiseringsverktøy som har blitt veldig populær de siste årene. Med millioner av websider laget med wordpress, og utrolig stor variasjon av gratis plugins har wordpress sikret seg et godt rykte.

WordPress lagrer sideinformasjon på sql server og har filene lagret i FTP server, dette gir den mulighet til å ha registrerte brukere på siden, søk funksjon og mer.

Oprette wordpress webside

 

 

Det er i dag flere bedrifter som satser på wordpress og gir deres kunder mulighet til å redigere siden. Kunden får da full tilgang til å modifisere siden, med risiko for å kunne ødelegge sidens og dens funksjoner, der det da må betales en saftig restaureringsgebyr.

Ved å for eksempel endre adressen på wordpress siden kan du lett ødelegge funksjonen til din side og må vanligvis betale for å få den i fungerende stand.

Vi tilbyr wordpress med redigeringsfunksjon men begrenser da administrator tilgangen, slik at du ikke ved et uhell ødelegger din egen side.

Hva er WordPress?

Wordpress er en CMS plattform også kjent som publiseringssystem for nettsteder skrevet i PHP med MySQL som databasesystem for lagring av innhold.

Kan jeg installere WordPress selv?

Det kan du, følg vår gratis guide på hvordan du installer WordPress på din Webhotellserver.

Hva koster WordPress?

Wordpress er en åpen-kilde plattform og dermed gratis for private og bedrifter.

Er WordPress fremtidssikker?

Wordpress har i mange år vært meget aktiv med videreutvikling og har støtte fra hundrevis av webutviklere, designere og programmerere. Det kan trygt sies at WordPress er her for å bli i mange år framover.

Hva er plugin

En plugin er en tilpasset kode som fungerer som en selvstendig modul i WordPress. Disse gir ofte funksjonalitet som ikke er en del av kjerne funksjonalitetene i WordPress og utvider dermed funksjonaliteten i henhold til dens kode.

Hvor ofte bør jeg oppdatere WordPress?

Wordpress bør holdes oppdatert til enhver tid, men vær obs på at siden kan slutte å fungere dersom oppdateringene endrer kjernefunksjonalitet, noe som kan føre til at aktive plugins kan stoppe siden fra å fungere. WordPress har core updates og sikkerhetsupdates, hvor sikkerhetsoppdateringer er viktigst.

Hva trenger jeg for å kunne kjøre WordPress på min server?

Wordpress trenger en database (mysql eller mariadb f.eks.) og server som støtter PHP.

Hva er WordPress april 19th, 2020 Aksel Lian

This post is also available in: enEnglish