Starte nettbutikk leverandører – Dine valg

Starte nettbutikk leverandører – Dine valg

Starte nettbutikk leverandører – Dine valg

Hvorfor er hjemmesider og nettbutikker hos store IT selskap dyre?

Når du er kunde hos en av de større web design og IT support selskaper, vil du vanligvis betale en høyere pris enn hvis du var kunde hos et mindre selskap. Større selskaper har innført gode rutiner for kundebehandling og fastsatt standard support rutiner for sine kunder. Konsulent, Tekniker og utviklerpriser holdes for å dekke lønnskostnader, markedsføring og videreutvikling. Oftest vil tjenesteprisene være opptil 50% dyrere for å få utført samme feil utbedring, videreutvikling av web sider og vedlikehold.

Det er også verdt å nevne at du får oftest en bedre kunde opplevelse og har direkte kontakt med din leverandør, dersom du velger en mindre IT-support bedrift.

Mindre selskaper kommer selvsagt med sine ulemper. Det er vanligvis større sjanse for at disse går konkurs, gir opp eller blir kjøpt opp av et større byrå. Sykdom kan også være et stort problem hos mindre web byrå, da det ofte er en eller 2 i hvert sitt felt og når du trenger support umiddelbart, er det ikke sikkert at dine behov dekkes. Dette kan føre til at prosjektet ditt må gjennom en ny prosess og dette kan føre til utforventede utgifter.

 

Mye å spare i lengden på drift av din web side og nettbutikk

Driftsavtale på support og oppdatering til nettbutikk og web sider.

Når du endelig bestemmer deg for å videreutvikle din eksisterende løsning, finner du fort ut at dette kan koste en liten formue for store selskaper. Dersom du velger å få dette utført av freelancer eller mindre webbyrå, vil det være store summer å spare. Når du velger et av de sistnevnte vil det være meget viktig at du sjekker opp referanser og ser grundig gjennom deres tidligere og nåværende aktive prosjekter.

Her gjelder det å ta sin tid og faktisk sjekke ut deres løsninger nøye. Se etter feilmeldinger, funksjoner som bør fungere og ikke funger, Sjekk ut prosjekter både på nettbrett, mobil og forskjellige oppløsninger på din PC\Mac.

Du vil alltid ha et selskap eller freelancer som er perfeksjonist på sitt felt og ikke gjør en haste jobb.

Av erfaring er det en klar trend at det er mye ivrighet og interesse fra kundens side når nettbutikker og hjemmesider utvikles. Det er mye usikkerhet om hva som egentlig ønskes og mye er basert på tilbakemeldinger fra venner og artikler som leses på nett. Dette er kanskje den største grunnen til at mange Web design byrå har solide kontrakter for å slippe mye styr og endringer underveis og leverer det som er avtalt.

Den store interessen og oppfølgningen fra kundens side avtar kraftig etter at siden er på nett og går. Selv etter god oppføring, glemmes det meste meget fort dersom en ikke holder seg aktiv. Det er verdt å minne på at jevnlige oppdatering av innhold er som å vanne blomstene, uten vann vil de visne ganske så raskt.

 

Inngå en god driftsavtale for backup og feilutbedring

Oftest er det lurt å inngå en driftsavtale for backup, sikkerhetsoppdateringer og gjenoppretting ved feil. De fleste web leverandører tilbyr opplæring til bruk av siden og det er ofte inkludert 1-3 timer, avhengig av pris og løsning du har bestill. Gå ikke glipp av denne kostnadsfrie goden, for her er det mye du kan lære på kort tid, få gode svar på dine spørsmål og lære deg noen meget nyttige triks som vil spare deg for mye tid.

 

Tenk på videreutvikling, få en skriftlig tilbud på dette

Starte nettbutikk leverandører - Dine valg

Før du faktisk signerer en nettside\nettbutikk kontrakt, kan du få til noen super gode priser på videreutvikling, søkoptimalisering(SEO) og optimalisering av hjemmesiden etter en bestemt tid.

Det er klart at mindre selskaper ofte er litt friere til å møte dine krav og kan oftest gi meget gode priser, ja kanskje halve prisen de vanglisvis tar.

Etter at kontrakten er signert vil det være ganske vanskelig å kunne få samme pris for eksempelvis videreutvikling når den tiden kommer.

Du kan få med at WordPress skal oppdateres til nyeste versjon hver 3. eller 6. måned og at plugins som leverandør leverer med også oppdateres til siste versjon.

Det kan være en god ide å få en pristilbud\fast pris med en lang frist ved siden av kontrakten, slik at avtalen og tilbudet holder seg mot tidens tann.

 

 

 

 

This post is also available in: Starte nettbutikk leverandører - Dine valgEnglish