Hacket nettsider – WordPress – Rutiner

Reading time: 3 minutes

Hacket nettsider – WordPress – Rutiner

Hacket nettsider – WordPress – Rutiner

Er du blandt de som har fått sin wordpress side hacket?

Det er ikke første gang, og det vil ikke være siste gang, og du er ikke alene!

WordPress er en fantastisk løsning til de som vil redigere sine egne sider og samtidig ha en visiuel fin webside som har en haug med tilleggsfunskjoner. Det er dessverre slik at disse funskjoner og modulene fører med seg sikkerhetshull som hackere gjerne utnytter. 

Det er idag over 800millioner plugins for wordpress og selv om mange av disse er sikre, er det langt ifra alle. Hackere har i den senere tid fått svært gode samlinger av data til å kunne bryte sikkerheten i wordpress.

Med dette kan man trygt si at wordpress som ikke er oppdatert og godt vedlikeholdt er en lett offer for hackere.

Hacking og WordPress sikkerhetwordpress hack

 

Hva kan konsekvensen av et hacke angrep mot wordpress være?

I det mildste vil alle din data inkludert passord og innholdt kunne brukes til å lage duplikat av din webside. I verste fall kan hele siden slettes, og om du ikke har en solid backup av sql og dine data, vil din side være fortapt.

Husk backup

Det er aldri en dårlig ide å ta backup av websidens filer, dette bør gjøres hver 6. måned og helst hvert 3. måned. De fleste webbyråer tilbyr slike avtaler og det kan lønne seg i lengden da webdesign og utvikling kan være en dyr prosess.

Hva er WordPress?

Wordpress er en CMS plattform også kjent som publiseringssystem for nettsteder skrevet i PHP med MySQL som databasesystem for lagring av innhold.

Kan jeg installere WordPress selv?

Det kan du, følg vår gratis guide på hvordan du installer WordPress på din Webhotellserver.

Hva koster WordPress?

Wordpress er en åpen-kilde plattform og dermed gratis for private og bedrifter.

Er WordPress fremtidssikker?

Wordpress har i mange år vært meget aktiv med videreutvikling og har støtte fra hundrevis av webutviklere, designere og programmerere. Det kan trygt sies at WordPress er her for å bli i mange år framover.

Hva er plugin

En plugin er en tilpasset kode som fungerer som en selvstendig modul i WordPress. Disse gir ofte funksjonalitet som ikke er en del av kjerne funksjonalitetene i WordPress og utvider dermed funksjonaliteten i henhold til dens kode.

Hvor ofte bør jeg oppdatere WordPress?

Wordpress bør holdes oppdatert til enhver tid, men vær obs på at siden kan slutte å fungere dersom oppdateringene endrer kjernefunksjonalitet, noe som kan føre til at aktive plugins kan stoppe siden fra å fungere. WordPress har core updates og sikkerhetsupdates, hvor sikkerhetsoppdateringer er viktigst.

Hva trenger jeg for å kunne kjøre WordPress på min server?

Wordpress trenger en database (mysql eller mariadb f.eks.) og server som støtter PHP.

Hacket nettsider – WordPress – Rutiner april 19th, 2020 Aksel Lian

This post is also available in: enEnglish