Forklaring på vanlige feilmeldinger på webider og hjemmesider

Forklaring på vanlige feilmeldinger på webider og hjemmesider

Feilmeldinger på nettsider

404-feil: Dette er en feilmelding som indikerer at siden du prøver å besøke, ikke eksisterer eller ikke er tilgjengelig på nettstedet.

 

500 Internal Server Error: Dette er en feilmelding som indikerer at serveren som nettsiden er hostet på, opplever en feil og ikke kan vise innholdet på siden.

 

Feil med SSL-sertifikatet: Dette er en feilmelding som kan vises hvis SSL-sertifikatet på nettsiden ikke er installert riktig eller er utgått. Dette kan forhindre brukere i å koble til nettsiden.

 

Feil med DNS-konfigurasjon: Dette er en feilmelding som kan vises hvis DNS-konfigurasjonen for nettsiden er feil. Dette kan gjøre at nettsiden ikke kan nås fra brukernes nettlesere.

 

Feil med database-tilkobling: Dette er en feilmelding som kan vises hvis nettsiden bruker en database til å lagre og hente data fra. Dette kan oppstå hvis tilkoblingen til databasen mislykkes eller hvis det er en feil med konfigurasjonen av databasen.

 

Time out-feil: Dette er en feilmelding som kan vises hvis det tar for lang tid å laste inn nettsiden eller hvis nettleseren ikke får en respons fra serveren i tide.

 

Hvis du står overfor en av disse feilmeldingene, kan det være lurt å prøve noen av de grunnleggende feilsøkingstipsene som å sjekke internettforbindelsen eller prøve å bruke en annen nettleser. Hvis problemet vedvarer, kan det være lurt å kontakte nettsidens administrator for å få mer informasjon om hva som kan være årsaken til problemet.

This post is also available in: English