WordPress Plugins: Hvordan installere og avinstallere

WordPress Plugins: Hvordan installere og avinstallere

WordPress-plugins gir deg muligheten til å legge til funksjonalitet og egenskaper til WordPress-nettstedet ditt uten å måtte kode det selv. Her er en kort artikkel som forklarer hvordan du kan installere, aktivere, deaktivere og slette plugins fra WordPress.

Installere et plugin

For å installere et plugin i WordPress, må du først logge deg inn på WordPress-administrasjonspanelet ditt og navigere til “Plugins” i menyen til venstre. Deretter kan du klikke på “Legg til ny” for å søke etter og installere plugin-en du ønsker.

Aktivere et plugin:
Når du har installert et plugin, må du aktivere det for at det skal fungere på nettstedet ditt. For å aktivere et plugin, navigerer du til “Plugins” i WordPress-administrasjonspanelet ditt, finner plugin-en du vil aktivere og klikker på “Aktiver”.

 

Deaktivere et plugin

Hvis du vil midlertidig deaktivere et plugin, kan du gjøre dette fra “Plugins”-siden i administrasjonspanelet. Finn plugin-en du vil deaktivere og klikk på “Deaktiver”. Dette vil midlertidig deaktivere plugin-en uten å slette den fra nettstedet ditt.

Slette et plugin:
Hvis du vil fjerne et plugin helt fra nettstedet ditt, kan du gjøre dette fra “Plugins”-siden i administrasjonspanelet. Finn plugin-en du vil slette og klikk på “Slett”. WordPress vil spørre deg om du er sikker på at du vil slette plugin-en. Hvis du er sikker, klikker du på “Ja”. Plugin-en vil da bli slettet fra nettstedet ditt.

Det er viktig å merke seg at noen plugins kan ha lagret data på nettstedet ditt, som kan bli permanent slettet når du fjerner plugin-en. Sørg derfor for å sikkerhetskopiere nettstedet ditt før du sletter en plugin, hvis du er usikker på om det vil påvirke nettstedet ditt.

This post is also available in: English